Kluba Biedriem

Lietotājvārds

Parole


Kļūt par BMW Kluba biedru?

Kluba Jaunumi un Pasākumi

Gada auto 2017

Gada auto 2017 BMW X1 un "Latvijas Gada Auto 2017" BMW Fani, nepieciešams Jūsu balsojums, lai “Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2017” pozīciju ieņemtu BMW X1 modelis! Nobalsot varat šajā linkā: http://www.delfi.lv/latvijas-gada-auto/ Kopā mēs varam! BMW - vislabākais auto! :) ... » Lasīt tālāk
 

BMW Ginesa rekorda uzstādīšana 07.08.2015.

BMW Ginesa rekorda uzstādīšana 07.08.2015. Ginesa rekords “Visvairāk BMW vienuviet” Saistībā ar BMW 100 gadu jubileju, 7. augustā, Biķernieku trasē tiks uzstādīts rekords – „Visvairāk BMW markas automašīnas vienuviet” (Largest parade of BMW cars). Šāds rekords BMW automašīnām vēl nav uzstādīts un Latvija būs pirmā valsts pasaulē. Aicināti piedalīties visi BMW ... » Lasīt tālāk
 

Labdarības pasākums 31.01.2016.

Labdarības pasākums 31.01.2016. BMW Clubs Latvia un BMW Motorrad Club Latvia aicinājums labdarības pasākumam. Ir Ziemassvētku laiks, kad mēs vairāk domājam par saviem līdzcilvēkiem. Ziemassvētki ir arī labo darbu laiks, kas vēlreiz aicina mūs padomāt arī par tiem cilvēkiem, kuriem varbūt ir paveicies mazliet mazāk, nekā mums. Jo īpaši tā mūsu sabiedrības daļa, ... » Lasīt tālāk
 

Labdarības pasākums Elejas bērnunamā

Labdarības pasākums Elejas bērnunamā Savā vairāku gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē BMW Clubs Latvia ar milzīgu gandarījumu var lepoties ar vairākām sabiedriskām aktivitātēm. Viena no šīm aktivitātēm ir nu jau par ikgadēju un ilggadīgu tradīciju kļuvusī Labdarības akcija Latvijas bērnu namos. Šī gada janvāra nogalē šāda labdarības akcija tika rīkota ... » Lasīt tālāk
 

Labdarības pasākums 31.01.2015.

Labdarības pasākums 31.01.2015. Ir Ziemassvētku laiks, kad mēs vairāk domājam par saviem līdzcilvēkiem. Ziemassvētki ir arī labo darbu laiks, kas vēlreiz aicina mūs padomāt arī par tiem cilvēkiem, kuriem, varbūt, ir paveicies mazliet mazāk, nekā mums. Jo īpaši tā mūsu sabiedrības daļa, kuri atrodas sava dzīvesceļa pašā, pašā sākumā, un kurus mēs savā ... » Lasīt tālāk
 

• LT ziemas trase un F15 tests

LT ziemas trase un F15 tests

 Turpinot pirms dažiem gadiem iesāktās tradīcijas, Latvijas BMW Klubs arvien vairāk iesaistās kaimiņvalstu BMW Klubu rīkotajos sadraudzības pasākumos un, kā jau katru gadu februārī ierasts, arī šoziem kluba biedri devās apciemot Lietuvas BMW Klubu un piedalīties viņu rīkotajā ziemas veiklības braucienā, kas notika Šauļu pilsētas kartodromā. 


Diena iesākās ar kopīgu došanos uz Šauļiem. Šajā reizē Latvijas BMW Kluba patrons un atbalstītājs SIA “Inchcape BM Auto” sarūpēja īpaši patīkamus brīžus, ļaujot kluba biedriem vieniem no pirmajiem izmēģināt garāku pārbraucienu ar jaunākās paaudzes BMW X5 (F15). Tāpēc arī mēs, paralēli iespaidiem par Lietuvas ziemas autosporta pasākumu, vēlamies padalīties savos iespaidos par šo automobili. 


Kaut arī trešās paaudzes X5 ir samērā līdzīgs savam priekšgaitniekam, tomēr tas ir pilnīgi cits automobilis. Kā jau visiem jaunākajiem BMW modeļiem, kuru rūpnīcas indekss sākās ar “F”, arī jauno X5 raksturo jauna dizaina radiatora režģis, gaismas diodēm bagātā optika gan automobiļa priekšpusē, gan arī aizmugurē, kā arī īpaši veidots interjers ar milzīgu multimēdijas ekrānu pa vidu un spožām gaismas pūdlīnijām gandrīz pa visu auto salona perimetru. Visi šie mazie un, brīžiem, pat grūti pamanāmie dizaina elementi izceļ automobiļa galveno akcentu - sportiskumu.  



 

Automobiļa salonā visbūtiskākās izmaiņas ir skārušas salona priekšējo daļu - vadītāja un blakussēdētāja vietas. Tā vien šķiet, ka vēl tikai pāris gadu un automobiļa vadītāja sēdvieta īpaši daudz neatšķirsies no starpkontinentālo aviolīniju lidmašīnu pilota kabīnes. Arī jaunajā X5 dažādu podziņu ir kļuvis vēl vairāk, bet multimedijas sistēma centrālajā konsolē - vēl milzīgāka. Lai arī cik tas neierasti skanētu, taču ikviens ziņkārīgais, aplūkojot jaunāko X5 modeli, vispirms painteresējās nevis par tā motora tilpumu un jaudu, kas sarunās par BMW iederētos, bet gan nepakautrējās pajautāt: “vai šo planšeti var arī noņemt?” 


Brīžiem šķiet, ka auto sistēmu apkalpošanas funkciju ir kļuvis tik daudz, ka uz tā rēķina nereti tiek upurētas klasiskas vērtības. Diezgan daudzos vadītājos izbrīnu radīja auto audio skaļuma pārvietošana no stūres kreisās puses uz labo. Tāpat arī aizmugurējā stikla tīrīšanas ierīce nebūs ieslēdzama, pirms tās vadības instrukcija netiks izstudēta “owners manual” grāmatiņā. Vēl pie lietām, kas izbrīna, varētu pieminēt automobiļa bagāžas nodalījuma apdari, kas neviļus liek aizdomāties, ka iepriekšējos modeļos tā atstāja labāku iespaidu. Šim modelim plastmasas apdare bagāžas nodalījumā izraisa vilšanos, jo tā ir grūti savienojama ar smalko NAPA ādas apdari uz automobiļa priekšējā paneļa. 


Tomēr kopumā jaunais BMW X5 atstāja ļoti patīkamu iespaidu un braukšanas prieku. Joprojām nepārspējami ir jaunākie BMW dzinēji, kas darbojas klusi, ir ekonomiski un ļoti dinamiski. Automobilis ir kļuvis ievērojami lielāks, platāks un limuzīniskāks. Īpašu braukšanas baudu auto salonā rada gan ar ekskluzīvo NAPA ādu polsterētie sēdekļi, gan jau pieminētās gaismas līnijas, kas gan vadītājam, gan pasažieriem, rada īpaši mājīgu un nomierinošu atmosfēru. 



Lai arī Lietuvas BMW Kluba rīkotais ziemas autosporta pasākums vairāk atgādināja pavasara pasākumu, dalībniekos sportisko azartu tas nemazināja. Gluži pretēji - asfalta, ledus un ūdens peļķu segums daudziem dalībniekiem bija īpašs izaicinājums.





Kopumā pasākuma atmosfēra bija ļoti draudzīga un silta, neskatoties uz drēgno un vējaino laiku. Kā jau ierasts, arī šogad mūsu kluba biedri izcīnīja godalgotas vietas. Mājup dodamies ar pirmo un trešo vietu. 




Vēlamies īpaši pateikties mūsu atbalstītājam “Inchcape BM Auto” par sagādātajiem prieka brīžiem un iespēju izmēģināt jaunāko BMW X5 automobili.